четвъртък, 6 юли 2017 г.

Лято. Диня и сирене.

С намигване към любимата Италия, в припряно (вече) очакване на двуседмичния летен отпуск и почивка, ти представям по един малко нетрадиционен начин класическото съчетание диня и сирене. Диня-пица.


  
Необходими продукти:
7 триъгълни резенчета диня
100 гр. рикота
100 г. крема сирене (1/2 кутийка сирене Филаделфия)
1/2 ч.л. сушена мента
десетина малини
десетина къпини или шепа боровинки
1 с.л. натрошени ядки (орехи, шамфъстък, др.)
Листенца прясна мента

Начин на приготвяне:
Сирената се разбъркват в купа заедно с ментата. За по-ефектно намазване на сиренето върху динята, може да използваш пош с не много дебел накрайник.
Резените диня се подреждат в голяма чиния за пица в кръг. Върху всеки резен се намазва или изтисква с поша по 1 с.л. от сирената.


Подреждат се малините и къпините, поръсват се ядките и листенцата мента.
Така наредената чиния може да се покрие с фолио и да се прибере в хладилника за час-два, докато стане необходимо да се сервира.



Весело и вкусно лято!

1 коментар:

  1. Готина лятна закачка! Желая ти прекрасна и вдъхновяваща ваканция, Таничка!

    ОтговорИзтриване