Медена торта с маскарпоне и малини
Днес
няма да разказвам истории, защото имам рожден ден и празнувам! Само ще споделя
тортата, която направих! Някои от вас само виртуално ще почерпя, други вече съвсем
реално се почерпихме. Много вкусна торта!
Необходими
продукти за торта 26 см.
за
блатовете:
250 г
меко масло
3 яйца
375 гр.
тъмнокафява захар
3 с. л.
мед
2 ч. л.
сода бикарбонат
350 гр
брашно
за
крема:
500 г
маскарпоне
200 г
заквасена сметана
200 г
цедено кисело мляко
130 г
пудра захар
2 с. л.
лимонов сок
1 ч. л.
фино настъргана кора от лимон
½ ч. л.
канела
½ ч. л.
джинджифил на прах
1 щипка
индийско орехче
1
шушулка ванилия
5 с. л.
сладко от сини сливи
1 чаша
малини за украса
Начин
на приготвяне
Маслото
се стопява и се разбива със яйцата, захарта, меда и содата. Прибавя се по малко
пресятото брашно, докато се получи лепкаво тесто.
Върху
хартия за печене се очертават 6 кръга с диаметър 26 см. Тестото се разпределя върху хартията и се разстила в очертания кръг.
Блатовете се пекат един по един във фурна, загрята на 180° С, около
7-8 мин.
Охлаждат
се и се изрязват на правилни кръгове.
За
крема маскарпонето се разбива кратко. Добавят се заквасената сметана, киселото
мляко, лимоновият сок и кора и захарта. Разбъркват се със семенцата на
ванилията, джинджифила, канелата и индийското орехче.
Отгоре тортата се намазва с крем и се поръсва със натрошените
изрезки от блатовете и малините.
Тортата се прибира в хладилника за поне 10-12 часа и чак след това е готова за ядене.
Да ти е сладко!
ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ С РЕЦЕПТИ ЗА ТОРТИ:
Вариация торта Шварцвалд за ценители
Шоколадова торта с цветна украса за Цветница
Торта Гараш, София, България
Шомлой галушка Somlói galuska
ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ С РЕЦЕПТИ ЗА ТОРТИ:
Вариация торта Шварцвалд за ценители
Шоколадова торта с цветна украса за Цветница
Торта Гараш, София, България
Шомлой галушка Somlói galuska
Коментари
Публикуване на коментар