вторник, 6 октомври 2015 г.

Зеленчукова супа Minestrone

Тъй като все още сме в началото на есента и всички летни зеленчуци са все още на пазара, бързам да споделя рецептата си за супа Минестроне.



Най-добрата супа Минестроне, която съм опитвала, е в едно малко ресторантче във Флоренция – Trattoria_Boboli-Florence .


Това е невероятно място, което препоръчвам на всеки, който посещава Флоренция.






Ето и моята рецепта:


Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 скилидка  чесън
2 моркова
2 тиквички
2-3 картофа
1 ч. чаша зрял боб (предварително сварен или от консерва)
2-3 домата
1 ч. чаша грах (предварително сварен или от консерва)
1 малък дафинов лист
няколко листа нарязани свеж босилек или 1 ч. л. изсушен
2 литра зеленчуков бульон 
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Аз нарязвам зеленчуците в чопъра, а не на ръка, тъй като така се получават различни по големина парченца, които при варенето на супата допринасят за по-добра консистенция – по-дребните се разваряват, по-едрите остават цели. Доматите ги обелвам (става  лесно като ги залееш с гореща вода) и тогава ги нарязвам в чопъра или ползвам такива от консерва.

В тенджерата, в която ще варите супата, загрявате зехтина, добавяте лука, чесъна, морковите ги запържвате леко, след това прибавяте тиквичките да се задушат за 5-6 минути преди да добавите водата, картофите, боба, дафиновия лист и босилека. Супата се покрива и се вари на бавен огън, като се разбърква от време на време. Варите около 30-35 минути, след което добавяте доматите и граха. След 5 минути супата е готова. Подправя се със сол и пипер и се сервира.



Няма коментари:

Публикуване на коментар