Зеленчукова супа Minestrone
Тъй като все още сме в началото на есента и всички летни
зеленчуци са все още на пазара, бързам да споделя рецептата си за супа
Минестроне.
Най-добрата супа Минестроне, която съм опитвала, е в едно малко ресторантче във
Флоренция – Trattoria_Boboli-Florence .
Ето и моята рецепта:
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 моркова
2 тиквички
2-3 картофа
1 ч. чаша зрял боб (предварително сварен или от консерва)
2-3 домата
1 ч. чаша грах (предварително сварен или от консерва)
1 малък дафинов лист
няколко листа нарязани свеж босилек или 1 ч. л. изсушен
2 литра зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
2 моркова
2 тиквички
2-3 картофа
1 ч. чаша зрял боб (предварително сварен или от консерва)
2-3 домата
1 ч. чаша грах (предварително сварен или от консерва)
1 малък дафинов лист
няколко листа нарязани свеж босилек или 1 ч. л. изсушен
2 литра зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Аз нарязвам зеленчуците в чопъра,
а не на ръка, тъй като така се получават различни по големина парченца, които
при варенето на супата допринасят за по-добра консистенция – по-дребните се
разваряват, по-едрите остават цели. Доматите ги обелвам (става лесно като ги залееш с гореща вода) и тогава
ги нарязвам в чопъра или ползвам такива от консерва.
В тенджерата, в която ще варите
супата, загрявате зехтина, добавяте лука,
чесъна, морковите ги запържвате леко, след това прибавяте тиквичките да се
задушат за 5-6 минути преди да добавите водата, картофите, боба, дафиновия лист
и босилека. Супата се покрива и се вари на бавен огън, като се разбърква от
време на време. Варите около 30-35
минути, след което добавяте доматите и граха. След 5 минути супата е готова.
Подправя се със сол и пипер и се сервира.
Коментари
Публикуване на коментар